Bivaxdukar 15x30cm

Bivaxdukar av rent bivax ca 15x30cm och handgjord av bomulls tyg och svenskt bivax - ett miljövänligt alternativ till plastfolie.

 

Recensioner

Bivaxdukar av rent bivax. 

Våra bivaxduk är ca 15x30cm och handgjord av oanvänt överblivet bomulls tyg och svenskt bivax - ett miljövänligt och klimatsmart alternativ till plastfolie.
En bivaxduk kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet. OSB! ej till rått kött, fisk eller fågel. Bivaxduken går att använda om och om igen och håller upp till ett år beroende på hur flitigt den används och hur mycket kärlek den får. De naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på dina livsmedel samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Användningsområdena är många helt enkelt!

OBS! Våra 15x30 bivaxdukar tillverkas av det tyg som inte är stora nog för 30x30 dukarna. Därför finns det lite olika varianter av tyger i lager. Se produktbilderna för exempel på hur de kan se ut. Vill ni ha bilder på exakta mönster och färger så kan vi ordna detta via mail till er. 


Användningsguide bivaxdukar:
1. Skrynkla duken: Börja med att skrynkla ihop duken i din hand för att aktivera vaxet.
2. Forma med händerna: Nästa steg blir att forma bivaxduken över t.ex. salladsskålen. Värm och forma efter skålen med händerna för att få den att fästa.
3. Låt stelna: När temperaturen sjunker så stelnar duken till önskad form, ställer man in den i kylskåpet så stelnar det extra bra.

Rengöring av bivaxduk:
1. Borsta av matrester: Om det finns matrester som t.ex. smulor från bröd så är det bästa att borsta av det innan man sköljer duken i vatten.
2. Skölj i kallt vatten: Det bästa är att skölja i kallt eller ljummet vatten möjligtvis med lite ekologiskt diskmedel och plastfri diskborste. Undvik för varmt vatten och använd absolut inte diskmaskin eller tvättmaskin.
3. Låt torka: Innan nästa användning så är det viktigt att bivaxduken är helt torr.

Hur fungerar bivaxdukar

Bivaxdukar används för förvaring av mat istället för plastpåsar och platsfolie. Slå in osten, grönsakerna, smörgåsen, bunkar, täck över den degen som ska jäsa. Ja fantasin sätter sin gränser. Det enda som bivaxdukarna inte ska användas till är rått kött, fågel och fisk.


Vilka fördelar finns det med bivaxdukar

Bivaxdukar har många fördelar. Minska förbrukning på engångsplast är enligt många av våra kunder den främsta. Andra fördelar enligt våra kunder är:

  • Håller maten fräsch länge.
  • Inga tillsatta oljor eller naturligt klister. utan bara rent bivax
  • Ger en färgklick i kylen
  • Bivax är helt naturligt.
  • Formar sig bra
  • Enkelt att rengöra och återanvända


Vad innehåll era bivaxdukar

Våra bivaxdukar innehåller enbart överblivet bomullstyg som annars skulle kasserats av tygtillverkare och rent bivax från lokala biodlare eller återförsäljare från skåne.


Sköt om era bivaxdukar

Bivaxdukar rengörs enkelt genom att diskas efter användning i svalt vatten och lite diskmedel. Använd inte för varmt vatten, aldrig över fingervarmt. Bivaxet kan då smälta vilket leder till att det fastnar i avloppet och er bivaxduk förlorar sina egenskaper. Låt sedan duken lufttorka och den är sedan redo att användas igen. 


Förnya era bivaxdukar

Bivaxdukar har en hållbarhet i upp till ett år om dom får lite kärlek och beroende på hur flitigt de används. När er bivaxduk tappar sina egenskaper kan de enkelt förnya genom att man tillsätter lite nytt bivax.

Nytt bivax kan ni köpa här ->


Varför ska jag använda bivaxdukar

Genom att använda våra bivaxdukar är ni en dela av att minska lite av den 12,7 miljoner ton plast som hamnar i våra hav och sjöar varje år, som fåglar och fiskar dör av. Inom 30 år beräknar experter att mängden plast kommer vara mer än antalet fiskar i våra hav.Recensioner

Recensera produkt