Bivaxdukar

Våra fantastiska bivaxdukar är populära för de minskar användandet av plast samt att de tillverkas av bomullstyg och Svenskt bivax. Bivax är naturligt antibakteriell därför använder vi heller inga övriga tillsatser som minskar bivaxets effekt. Därför använder vi oss inte av produkter som jojobaolja eller tallkåda. Dessa produkter används framförallt för att bivaxdukarna ska få bättre förmåga att fästa. Men med de volymer som krävs kommer bivaxets effekt att försämras avsevärt. Skrynklas dukarna ihopa kraftigt innan användning brukar detta inte vara ett problem. Prova våra bivaxdukar eller köp ett storpack om 10 stycken som du kan dela med vänner, ge bort i uppskattad present eller förgyll hela din kyl med underbara färger. 

Vill ni vara en del av att minska plastkonsumtionen genom att inte längre använda plastfolie och plastpåsar och samtidigt få en bra produkt att använda vid er matförvaring. Köpen en av våra populära bivaxdukar.


Hur fungerar bivaxdukar

Bivaxdukar används för förvaring av mat istället för plastpåsar och platsfolie. Slå in osten, grönsakerna, smörgåsen, bunkar, täck över den degen som ska jäsa. Ja fantasin sätter sin gränser. Det enda som bivaxdukarna inte ska användas till är rått kött, fågel och fisk.


Vad våra bivaxdukars innehåller och egenskaper:

Våra bivaxdukar innehåller enbart Svenskt bivax och bomullstyg. Vi använder oss inte av jojobaolja, tallkåda, övriga tillsatser eller hemliga recepts.


Vi försöker hålla nere priser för er skull!

Vi gör allt vi kan för att dessa dukar inte ska blir dyra för er men ändå hålla hög kvalité. Detta innebär att vi tillverkar alla våra dukar som singelpack och kommer därefter att paketera efter det antal som ni beställer. Vi skickar inte heller iväg dukar i "lyxiga" förpackningar utan håller det minimalistiskt i ett enkelt pappershölje. Allt för att vi ska kunna hålla så låga priser som möjligt till er med bra kvalité. 

Fördelar och nackdelar med enbart bivax

Fördelarna med att inte använda tillsatser som jojobaolja, tallkåda eller hart är att ni får en duk i kvalité gjord för att bevara mat länge. Bivaxet är naturligt vattenavvisande och gör det svårare för luften att torka ut maten. Bivaxet är bakteriedödande vilket bevarar maten. Tillsätter man andra produkter i sin duk så minskar dessa egenskaper. Bivaxet bilder en skorpa när det stelar som man måste knäcka. Det är därför väldigt viktigt att man skrynklar ihop duken och värmer den i handen innan man ska använda den. Det är föst då duken blir klibbig och fäster på sitt material den ska användas till. Genom att bivaxduken är hård när den inte används fastar inte dam och smutts i duken utan lägger sig ovanpå och kan enkelt borstas bort.
Skulle ni få problem med att de inte fäster så skrynkla ihop duken ett par gånger och prova igen. Ju mer man använder sin duk desto bättre blir den. 

Bivaxdukar har många fördelar. Minska förbrukning på engångsplast är enligt många av våra kunder den främsta. Andra fördelar enligt våra kunder är:

  • Håller maten fräsch länge.
  • Inga tillsatta oljor eller naturligt klister. Utan bara rent bivax
  • Ger en färgklick i kylen
  • Bivax är helt naturligt.
  • Formar sig bra
  • Enkelt att rengöra och återanvändaSköt om era bivaxdukar

Bivaxdukar rengörs enkelt genom att diskas efter användning i svalt vatten och lite diskmedel. Använd inte för varmt vatten, aldrig över fingervarmt. Bivaxet kan då smälta vilket leder till att det fastnar i avloppet och er bivaxduk förlorar sina egenskaper. Låt sedan duken lufttorka och den är sedan redo att användas igen. 


Förnya era bivaxdukar

Bivaxdukar har en hållbarhet i upp till ett år om dom får lite kärlek och beroende på hur flitigt de används. När er bivaxduk tappar sina egenskaper kan de enkelt förnya genom att man tillsätter lite nytt bivax.

Nytt bivax kan ni köpa här ->

GÖR SÅ HÄR: 
 
1. Sätt ugnen på 70-80 grader. 
2. Hacka eller riv ner bivaxet i en skål. Börja med lite 5-10g och fyll på med mer om det skulle finnas fläckar efter du tar ut den från ugnen. Så behöver inte bivax gå åt mer än nödvändigt. 
3. Lägg bivaxduken på en plåt med bakplåtspapper (täck gärna upp på kanterna ifall det skulle bli för mycket vax). 
4. Fördela bivaxsmulorna jämnt över duken. Glöm inte kanterna. 
5. Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter eller tills alls bivax smält. Om det fattas bivax någonstans - lägg dit lite bivax och sätt in plåten i ugnen igen tills det smält. 
6. Låt torka. 
7. Klart! ✨ 

Om du får bivax utanför duken som ligger på bakplåtspappret. Ta loss det och använd till nästa gång du ska göra bivaxdukar eller förnya. Detta är det mest skonsamma sätter att förnya sina bivaxdukar. Vi rekommenderar inte att använda strykjärn av många anledningar. Främst för risken att bränna vaxet samt att bivaxet kommer in i strykjärnet och förstör detta nästa gång den ska användas till kläder.  

Vill ni ha våra tips på hur man får bäst resultat när ni ska förnya era dukar, Skriv ett meddelande till oss så berättar vi gärna.  


Varför ska jag använda bivaxdukar

Genom att använda våra bivaxdukar är ni en dela av att minska lite av den 12,7 miljoner ton plast som hamnar i våra hav och sjöar varje år, som fåglar och fiskar dör av. Inom 30 år beräknar experter att mängden plast kommer vara mer än antalet fiskar i våra hav.