Bivaxdukar

Bivaxdukar - Naturens eget förpackningsmaterial!

Upptäck skönheten och hållbarheten i våra egenproducerade bivaxdukar, tillverkade med omsorg rakt från hjärtat av Skåne. Varje duk är en hyllning till miljön, gjord av fint bomullstyg, äkta svenskt bivax och naturlig tallhartz. Välj Hallbergs Bivax för ett miljövänligt och hållbart alternativ till plastförpackningar.

Våra bivaxdukar är inte bara vackra att se på; de är praktiska och mångsidiga. Med nytt innehåll som ger ökad användarvänlighet och längre livslängd, kan du bevara din mat fräsch längre på ett naturligt sätt. Använd dem om och om igen, tvätta i kallt vatten, och upplev hur de bidrar till en mer hållbar livsstil.

 Till våra bivaxrullar ->

Hur fungerar bivaxdukar

Bivaxdukar används för förvaring av mat istället för plastpåsar och platsfolie. Slå in osten, grönsakerna, smörgåsen, bunkar, täck över den degen som ska jäsa. Ja fantasin sätter sin gränser. Det enda som bivaxdukarna inte ska användas till är rått kött, fågel och fisk.


Vi försöker hålla nere priser för er skull!

Vi gör allt vi kan för att dessa dukar inte ska blir dyra för er men ändå hålla hög kvalité. Detta innebär att vi tillverkar alla våra dukar som singelpack och kommer därefter att paketera efter det antal som ni beställer. Vi skickar inte heller iväg dukar i "lyxiga" förpackningar utan håller det minimalistiskt i ett enkelt pappershölje. Allt för att vi ska kunna hålla så låga priser som möjligt till er med bra kvalité. 

Sköt om era bivaxdukar

Bivaxdukar rengörs enkelt genom att diskas efter användning i svalt vatten och lite diskmedel. Använd inte för varmt vatten, aldrig över fingervarmt. Bivaxet kan då smälta vilket leder till att det fastnar i avloppet och er bivaxduk förlorar sina egenskaper. Låt sedan duken lufttorka och den är sedan redo att användas igen. Förnya era bivaxdukar

Bivaxdukar har en hållbarhet i upp till ett år om dom får lite kärlek och beroende på hur flitigt de används. När er bivaxduk tappar sina egenskaper kan de enkelt förnya genom att man tillsätter lite nytt bivax.

Nytt bivax kan ni köpa här ->

GÖR SÅ HÄR: 
 
1. Sätt ugnen på 70-80 grader. 
2. Hacka eller riv ner bivaxet i en skål. Börja med lite 5-10g och fyll på med mer om det skulle finnas fläckar efter du tar ut den från ugnen. Så behöver inte bivax gå åt mer än nödvändigt. 
3. Lägg bivaxduken på en plåt med bakplåtspapper (täck gärna upp på kanterna ifall det skulle bli för mycket vax). 
4. Fördela bivaxsmulorna jämnt över duken. Glöm inte kanterna. 
5. Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter eller tills alls bivax smält. Om det fattas bivax någonstans - lägg dit lite bivax och sätt in plåten i ugnen igen tills det smält. 
6. Låt torka. 
7. Klart! ✨ 

Om du får bivax utanför duken som ligger på bakplåtspappret. Ta loss det och använd till nästa gång du ska göra bivaxdukar eller förnya. Detta är det mest skonsamma sätter att förnya sina bivaxdukar. Vi rekommenderar inte att använda strykjärn av många anledningar. Främst för risken att bränna vaxet samt att bivaxet kommer in i strykjärnet och förstör detta nästa gång den ska användas till kläder.  

Vill ni ha våra tips på hur man får bäst resultat när ni ska förnya era dukar, Skriv ett meddelande till oss så berättar vi gärna.  


Varför ska jag använda bivaxdukar

Genom att använda våra bivaxdukar är ni en dela av att minska lite av den 12,7 miljoner ton plast som hamnar i våra hav och sjöar varje år, som fåglar och fiskar dör av. Inom 30 år beräknar experter att mängden plast kommer vara mer än antalet fiskar i våra hav.