Doftljus

Doftljus gjorda på sojavax är ett perfekt sätt att skapa en behaglig atmosfär i ditt hem. De är inte bara vackert att titta på, utan även fyllda med en härlig doft som sprider sig i rummet. Dessutom är de gjorda med träveke för att ge en liten sprakande naturlig effekt. Med våra doftljus får du ett unikt och stilfullt sätt att dekorera ditt hem.

Hur doftljus med träveke används.

  • Har du inte eldat ljuset innan så är det bara att tända fyr på träveken. Försök att ha tändaren till veken tills det bildats en liten pool av snält soljavax runt veken. Den behöver inte vara stor, bara veken kan ha något att börja suga upp. 
  • Om ni har tänt ljusen innan så ta bort det översta soten från veken. ENDAST det som är väldigt spröt ska tas bort. Var försiktig så ni inte tar bort för mycket av veken. Sen är det bara att tända som punkten ovan.
  • Låt ljuset brinna så pass länge att smältpoolen når hela vägen ut till kanten. Detta för att motverka poolbildning vilket leder till att veken kommer få för mycket vax och kvävas. 
    • Skulle ni ha fått för liten veke eller poolbildning så får ni smälta ner översta biten på ljuset med något varm ex en hårfön och hälla ut den ljusmassan i något värmebeständigt. innan ni kan få ett välfungerande ljus igen.
  • Ljuset kommer inte att brinna hela vägen till botten. I botten finns ett metallclip som både håller veken på plats men även tillser att metalbotten inte kommer i direktkontakt med lågan och orsakar ökan brandrisk. Detta ska inte ses som att man kan ha metallburen på vilket underlag som helt utan ljuset ska stå stadigt på ett värmebeständigt underlag.