Bivaxljus

Varför bivax istället för paraffin eller stearin?

- Paraffin är i princip en härdad variant av vaselin, som tillverkas av biprodukter från raffineringen av råolja.

- Norska Folkhälsoinstitutet varnade 2014 för att användandet av paraffinljus försämrar inomhusluften till den grad att det är jämförbart med passiv rökning.

- Stearin tillverkas främst av talg, alltså animaliskt fett eller  vegetabiliskt fett – till exempel palmolja, vilket är en problematisk råvara. I samband med produktionen av palmolja sker avverkning av regnskog i stor utsträckning för att anlägga oljepalmsplantager.

-Vid tillverkning av bivaxljus används ofta bivax som blivit över vid slungning av honung. Det är därmed ett hållbart val. 

Våra bivaxljus är speciellt framtagna för mysiga hemmakvällar till en behaglig doft av honung. Ljus som passar allt från prydnadsljus till julljus och mer där emellan. Vi tillverkar våra bivaxljus från grunden. Detta innebär att vi göra allt från våra egna formar till färdig produkt. Så varför inte skapa lite ljus i ditt hus. 

Kronljus Kronljus
Halmhus Halmhus
Uggla Uggla
Nalle Nalle
Snäcka Snäcka
Rosboll Rosboll
Kropp Eir Kropp Eir
Kotte Kotte
Gran Gran

På er begäran har vi nu slutat att lacka alla ljus innan leverans. Önskar ni få ert ljus lackat kan ni välja detta i sidomenyn på respektive produkt. 

Läs gärna igenom säkerheten kring användande av bivaxljus

Länk till sidan hittar ni HÄR->