Varför är bivaxdukar bra?

Plasten har invaderat våra hem och översvämmar planeten, men nu är det dags att säga stopp! Hallbergs Bivax presenterar den ultimata lösningen - bivaxdukar. Inte bara en trendig accessoar i köket, utan ett kraftfullt steg mot en grönare framtid. Våra bivaxdukar är tillverkade med omsorg och precision här i Skåne, utan en endaste gnutta av massproducerad känsla.

Miljövänligt är inte bara ett ord för oss på Hallbergs Bivax, det är en livsstil. Genom att använda våra bivaxdukar minskar du plastanvändningen markant. Inget mer slentrianmässigt rullande av plastfolie som sedan bidrar till de gigantiska sopberg vi ser idag. Våra dukar kan användas om och om igen, tvättas och återupplivas - precis som din ambition att leva hållbart!

Med Hallbergs Bivaxdukar, blir du en del av lösningen snarare än problemet. Vi stoltserar med produkter som är självtillverkade, inget inköp från Kina för att sedan märka om till egen produkt. Det handlar om transparens och äkthet - något vi värdesätter högt och vet att våra kunder uppskattar.

Till sist, genom att välja Hallbergs Bivaxdukar, tar du ett personligt ansvar i kampen mot plastkonsumtionen. Du får inte bara en estetiskt tilltalande produkt som bevarar din mat fräscht längre, utan du bidrar också till en storskalig förändring. Så varför inte byta ut plastfolien redan idag? Gör ett val för miljön, för framtiden och för dig själv - investera i en av våra populära bivaxdukar!

Hur fungerar bivaxdukar

Har du hört talas om bivaxdukar men inte riktigt fått kläm på hur de fungerar? Ingen fara, Hallbergs Bivax har svaret! I vår senaste film tar vi dig med på en resa genom bivaxdukens fascinerande värld. Vi visar steg för steg hur dessa miljövänliga underverk kan revolutionera ditt kök!

Bivaxdukar är det ultimata alternativet till plastfolie och aluminiumfolie. Tillverkade av 100% naturligt Svenskt bivax, bomullstyger och tallharts skapar de en andningsbar men ändå tät förvaring som håller maten fräsch längre. Vår film visar exakt hur du använder dem för att täcka allt från skålar till frukt och ost - utan onödiga kemikalier!

Bivaxet i bivaxdukarna bilder en skorpa när det stelar som man knäcker. Det är därför väldigt viktigt att man skrynklar ihop duken och värmer den i handen innan man ska använda den. Det är föst då duken blir klibbig och fäster på sitt material den ska användas till. Genom att bivaxduken är hård när den inte används fastar inte damm eller smutts i duken utan lägger sig ovanpå och kan enkelt borstas bort. Skulle ni få problem med att de inte fäster så skrynkla ihop duken ett par gånger och prova igen. Ju mer man använder sin duk desto bättre blir den. 

Bivaxdukar har många fördelar. Minska förbrukning på engångsplast är enligt många av våra kunder den främsta. Andra fördelar enligt våra kunder är:

  • Håller maten fräsch länge.
  • Ger en färgklick i kylen
  • Bivax är helt naturligt.
  • Formar sig bra
  • Enkelt att rengöra och återanvända

Sköt om era bivaxdukar

Bivaxdukar rengörs enkelt genom att diskas efter användning i svalt vatten och lite diskmedel. Använd inte för varmt vatten, aldrig över fingervarm. Bivaxet kan då smälta vilket leder till att det fastnar i avloppet och er bivaxduk förlorar sina egenskaper. Låt sedan duken lufttorka och den är sedan redo att användas igen.


Förnya era bivaxdukar

Skulle era dukar bli knottriga kan ni testa med stegen här nere men hoppa över steg 2 att lägga på bivax. Ibland räcker det att man lägger in duken i ugnen så bivaxet omfördelas i duken. Skulle detta inte fungera och har tappat sina fästegenskaper kan ni testa att enkelt förnya genom att man tillsätter lite nytt bivax. 

Film hittar ni längre ner i på sidan

Step1

Sätt ugnen på 70-80 grader. 

Step 2

Hacka eller riv ner bivaxet i en skål. Börja med lite 5-10g och fyll på med mer om det skulle finnas fläckar efter du tar ut den från ugnen. Så behöver inte bivax gå åt mer än nödvändigt. 

Step 3

Lägg bivaxduken på en plåt med bakplåtspapper (täck gärna upp på kanterna ifall det skulle bli för mycket vax). 

Step4

Fördela bivaxsmulorna jämnt över duken. Glöm inte kanterna. 

Step 5

Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter eller tills alls bivax smält. Om det fattas bivax någonstans – lägg dit lite bivax och sätt in plåten i ugnen igen tills det smält. 

Step 6

Låt torka. 

Om du får bivax utanför duken som ligger på bakplåtspappret. Ta loss det och använd till nästa gång du ska göra bivaxdukar eller förnya. Detta är det mest skonsamma sätter att förnya sina bivaxdukar. Vi rekommenderar inte att använda strykjärn av många anledningar. Främst för risken att bränna vaxet samt att bivaxet kommer in i strykjärnet och förstör detta nästa gång den ska användas till kläder.