Claes Hallberg

Grundare

I föräldrarnas fotspår

Ända sedan min far kunde stå på ett par ben befann han sig ute bland bikuporna. Därför är det så naturligt för mig att hålla på med bivaxet. Denna naturprodukt med så många bra egenskaper.

Historia om Hallbergs Bivax

Att få ut kunskap om detta helt underbara naturmaterial är det jag brinner mest för. En stor det av de ljus vi eldar andas vi in via luften. Att då kunna göra ett bra val för hälsan och miljö känns viktigt för oss. Det är därför vi väljer de material till våra produkter vi gör. 

Jag som driver Hallbergs Bivax heter Claes. Min passion för bin och det de producerar kommer ifrån min föräldrar som var extremt hängiva biodlare. Inget fick gå till spillo, allt var bra grejor som man kunde göra något med. Min far var den aktiva med Bina och honungen medans mor var den som tog hand om vaxet med exempelvis tillverkning av ljus. Det blev naturligt att ta över hanteringen av bivaxet när allergin mot bi blev ett faktum. Med strävan att hela tiden utvecklas och få nya idéer om just bivaxet. Tyvärr så sätter lagar och förordningar många käppar i hjulen för produkter som jag önskar få ut på marknaden, men som tyvärr varken är ekonomiskt eller att tiden finns för alla ansökningar. Men vi utvecklar hela tiden sortimentet genom att vi tillverkar våra formar själva. Vilket gör att bara fantasin sätter gränser för vilka formar vi ska ha i sortimentet. 

2020 startade jag i egen regi som en hobbyverksamhet. Det stod snabbt klart att efter första året skulle jag gå från hobbyverksamhet till att starta företag. För det som är mest givande i själen är att stå på marknader och prata bi och bivax med så många olika människor. 

Visionen, som vi jobbar hårt för, är att Hallbergs Bivax ska vara det smidiga alternativet för dig att handla olika produkter av bivax eller andra veganska alternativ till ljus.

Har ni några frågor eller önskemål , maila eller ring oss gärna, vi vill hela tiden utveckla oss och hjälpa er med ett bra val för er och miljön. 

Varmt välkommen som kund!.Våra mål

Svensktillverkade kvalitets  produkter

till

Konkurrenskraftiga priser

med

Högsta möjliga service